Elens dag

23 januari firar vi elens dag!

Den 23 januari är officiellt instiftad och registrerad som Elens dag sedan den 17 augusti 2014.

Vår branschorganisation Svensk Energi med sina medlemsföretag (bl. a vi) vill belysa denna dag och visa att utan el skulle inte vår vardag funka. Tack vare den är vårt liv ljusare, tryggare, lättare, friskare och roligare.

Du kan läsa mer om varför vi firar Elens dag här:

http://www.svenskenergi.se/Vi-arbetar-med/Fragor-G-O/laddasverige/elensdag/Sex-skal-att-fira-Elens-dag/

I år firas Elens Dag i ljusets tecken. Vi behöver ljus för att må bra och genom att sprida ljus kan vi ladda upp oss inför det kommande året.

Inom Svensk Energi finns ett arbete som heter "Ladda Sverige". De arbetar i år med GIVEWATTS för att sprida ljus utanför Sveriges gränser. Ladda Sverige kommer att skänka pengar till GIVEWATTS i samband med Elens dag. Alla kan vara med och hjälpa till så att den summan blir så stor som möjligt - Sveriges alla elföretag, föreningar och du som enskild kund.

Samla familjen, vännerna, kollegorna eller din förening och skapa en symbol av ljus. Med ficklampan i mobilen eller julens ljusslingor är det enkelt. Många eller få spelar ingen roll. Ta ett foto på er ljussymbol, lägg upp den i dina sociala kanaler och tagga med  #getglowing2016.

För varje ljusbild som läggs upp i öppna kanaler och taggas med #getglowing2016 under dygnet den 23 januari skänker Ladda Sverige 50 kronor till GIVEWATTS.

Följ gärna på: https://www.facebook.com/Elensdag

Arkiv